Beklager - dette produkt er udgået

Aimé Stentz Sylvaner

Land: Frankrig
Region: Alsace
Druer: Sylvaner - håndplukket
Serveres ved: °C
Alkohol: 11,5 %
Volume: 75 cl.

Mindste salg 6 flasker, gerne assorteret.

110,00 kr. inkl. moms
98,00 kr. inkl. moms
MÆNGDEPRIS - Jo mere du køber, jo mere sparer du
Mængde 6+
Pris 93,00 kr.

Vin og mad:
aperitif, østers, muslinger, kammuslinger 

Uanset vintypen (dagligvin eller årgangsvin) er vi overbevist om, at god vin bliver til ude i vinmarkerne og ikke i kælderen.

For at opretholde den høje standard er vi særligt omhyggelige med:

• vores kendskab til de forskellige jordtyper som vi dyrker vin på : 

Det er strengt nødvendigt at kende sin jord, blandt andet i kraft af jordbundsanalyser for at få vinmarken til at yde sit bedste. For eksempel giver en vinmark af sandstensjord, granitstensjord eller sandjord (1) mindre udbytte end en mark med jord der indeholder ler, mergel og kalksten (2).

Det forudsætter en balance mellem drue og jord, men også en god sammenhæng mellem solmængden, mikroklimaet, landskabet og druesorten. Således kan Riesling, Sylvaner og Pinot Blanc opnå dejlig modenhed i jord af type 1, mens Pinot Noir, Pinot Gris og Gewurztraminer bedst kan blive moden med tæthed og saftighed ved at vokse på jord af type 2, såkaldt "tungere jord". Dog er det nødvendigt med en mere specifik analyse i forhold til frugtbarhed, fordi ikke alle kalk- og lerjorde er ens. 


• vores markers liv igennem årene  : 

- pløjning / græsbevoksning i hver anden række
- tilførsel af "hjemmelavet"gødning for at fremme jordens mikrofauna og floraens biodiversitet. Vi gøder jorden og ikke vinstokkene, som udnytter og optager næring fra diversiteten i de frigjorte mineraler. 

Denne dynamik er den "vigtigste ingrediens", der kræves for at kunne kontrollere vinstokkens vækst og samtidig forebygge sygdomme i planterne. 
Beskæringen afpasses til hver enkelt vinstok. 

Vi har frivilligt valgt en dyrkningsmetode, som forebygger risici og griber mindst muligt ind i naturen. 
Alle vores plantebeskyttelsesmidler er godkendt til økologisk landbrug. 
Hele vores produktion er siden august 2007 gradvist gået over til ØKOLOGISK dyrkning. 

Før høsten tages 2-3 prøver af druerne for at konstatere, hvor modne de er. Høstning ved optimal modenhed foretages udelukkende ved håndkraft med manuel sortering på stedet. 

Vi har mindre udbytte (ca. 10-15 % end det tilladte), og de hele druer kommer modne og sunde frem til trykluftpressen og presses blidt i flere omgange over 4-8 timer, og sådan får vi most uden tilsat sukker, hvor de mineralske elementer fra druernes frugtkød frigøres og blander sig med saften. 

Før saften ved tyngdekraftens hjælp ender i kar af glasbeton, køles den ned til mellem 10 og 15 grader. Dette indebærer en naturlig klaring. Efter 12-24 timers statisk klaring omstikker vi mosten. Vi kontrollerer gæringen, der foregår mellem 18 og 22 grader, og således opnår vi en mere fed og koncentreret vin. 

Vinene lagrer i 6 måneder og klares igen i foråret.