Beklager - dette produkt er udgået

Chablis Premier Cru Vaillons Moreau-Naudet

Land:Frankrig
Region:Chablis
Druer:Chardonnay
Serveres ved:8-10 °C
Alkohol:13 %
Volume:75 cl.

Mindste salg 6 flasker, gerne assorteret.

330,00 kr. inkl. moms

Vaillons er en af Chablis’ mest berømte 1. Cru marker. Den ligger sydvest fra Chablis by på en sydøst vendt skråning på venstre bred af Serein floden. Chablis fra Vaillons marken byder som regel på nuancer af blomster og er mere delikate og elegante end vine fra den anden side af floden, men bevarer den karakteristiske mineralitet.

Vaillons-marken er opdelt i 7 mikroklimaer og Moreau-Naudet ejer 3 parceller på samlet 1,7 hektar med omkring 50 år gamle vinstokke i to af dem; Sécher og Roncières. Sécher er en køligere del af marken der giver intens mineralitet, friskhed og struktur mens det lidt varmere Roncières mikroklima giver fedme og rigdom til vinen.
Parcellerne gæres hver for sig, inden de blandes og lagres på både ståltank og ældre, neutrale egetræsfade.

Smagen er mineralsk blandet med frugt og blomster. Sprød og rund med en fantastisk lang, kompleks og mineralsk eftersmag.

Lille kultproducent
Naudet familien har lavet vin i Chablis siden det 17. århundrede. Ved ægteskabet mellem Marie Naudet og René Moreau i 1950 så Domaine Moreau-Naudet dagens lys, og er siden gået i arv fra far til søn. Stéphane overtog Domainet i 1991 og har sammen med sin kone Virginie, skabt vine der har vundet ren kultstatus blandt sommeliers og vinelskere verden over. Stéphane døde desværre alt for ung og fra 2016 høsten har Virginie måtte tage over. Det har hun dog gjort så flot, at Stéphane ville have været stolt.

”I find Moreau to be one of the most exciting young growers in Chablis.” - Alan Meadows, Burghound
"This is one of Chablis's finest estates, and the domaine deserves to be much better known." - Parker

En perlerække af gamle vinmarker
Moreau-Naudet ejer 23 ha vinmarker med op til 50 år gamle vinstokke i nogle af Chablis’ bedste områder inkl. 1. Cru’erne; Vaillons, Montmains, Montée de Tonnerre, Fôrets og kronjuvelen i samlingen: Grand Cru Valmur – alle dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper (dog uden certificering).

Ekstra lang lagring
Både Stéphane og Virginie er beundrere af (og venner med) Vincent Dauvissat og laver vine i same stil. De høster en smule senere end normalt i Chablis, for at sikre optimal modenhed af druerne (som de siger ”syre er ikke mineralitet!) og har desuden nedsat høstudbyttet med 30 % for at yderligere koncentration. Alle druerne høstes i hånden og vinene opnår yderligere kompleksitet og fylde ved at tilbringe længere tid ”sur lies” (på bærmen) end hos de fleste andre producenter. Selv deres Chablis Village ligger 18 måneder ”sur lies”. Mens Village og Petit Chablis lagres på ståltanke, lagres 1. Cru og Grand Cru vinene på store, ældre egetræsfade. Resultatet er flotte, mineralske Chablis vine med snorlige balance mellem rund fylde og friskhed samt en tydelig terroirkarakter.

Top 25 bedste producenter
Stéphane og Virginie er vinbønder og markedsføring er ikke deres stærke side, men anbefalinger, bl.a fra Vincent Dauvissat og Loiredalens enfant terrible Didier Dageuneau, har fået dem i anmeldernes søgelys. Den førende Bourgogne ekspert Allen Meadows fra Burghound kalder således (ikke uden grund) Moreau-Naudets vine for ”knockout quality” og Master of Wine Tim Atkin placerer dem højt oppe på top 25 over Chablis’ bedste producenter.