Baggrund:
Viña Requingua ligger små 2 timers kørsel syd for Santiago i Curicó Valley.
Vi er i det centrale Chile, nærmere bestemt Central Valley, hvor sub-regionerne hedder Maule-, Curicó- & Colchagua Valley.
Familieeventyret tog sin begyndelse i 1961, da Santiago Larrain købte firmaet. Der blev kun dyrket frugt og grønt på stedet og slet ingen druer. Samtidig var her også en stor bedrift af køer til produktionen af mælk og oste. 80 mand var ansat og der var ingen maskinel hjælp. Til gengæld var der 50 heste til rådighed! Langsomt blev der plantet vinstokke og efterhånden gik Requingua over til kun at producere vindruer. I dag har maskiner naturligvis overtaget det meste af arbejdet under høsten. Det er ligesom i de europæiske vinlande, også i Chile blevet svært at skaffe arbejdskraft til det hårde markarbejde. Stadig er der dog næsten 300 personer i gang under høsten.
I overgangen til rendyrket vinproduktion var der kun beplantet små 40 hektarer på ejendommen og i vineriet stod der gamle og udslidte store træfade. Den samlede kapacitet var på 400.000 liter. Dog havde Santiago Sr. været forudseende og erhvervet sig yderligere 1000 hektar, så der løbende kunne ny plantes. I dag har Viña Requingua selv opdyrket 500 hektar. Derudover råder Requingua over druer fra yderligere 500 hektar, som erhverves fra andre vinbønder. Naturligvis under kontrol fra Requinguas eget hold af eksperter, der konstant overvåger og rådgiver vinbønderne.
Requinguas marker ligger primært i lavlandet. De er ”lukket af”, da vilde heste fra højsletten ellers kommer ned og spiser druerne.
Andre af husets marker er beliggende på mindre bjerge og i disse år arbejdes der på at lave marker på selve højsletten, hvor de kølige vinde fra Stillehavet mærkes tydeligt. Ca. 200 får og geder går på højsletten for at holde vegetationen nede og samtidig minimere risikoen for brand.
De lavere temperaturer i disse højder tillader eksperimenter med druesorter som, Gewürztraminer, Riesling og Petit Verdot. I dag spænder Requingua allerede over en bred vifte af internationale druesorter, bl.a. Cabernet Sauvignon, Malbec, Cabernet Franc, Merlot, Carménère, Syrah, Pinot Noir, Carigñan, Mourvèdre, Cinsault, Sauvignon Blanc, Sémillion, Viognier og Chardonnay.
Ydermere har det været en stor gevinst for landets producenter, at man i begyndelsen af 90´erne fandt Carménère-vinstokke, en sort der nu må betragtes som landets nationaldrue. En sort, der faktisk udspringer fra Bordeaux, men som nærmest er forsvundet i Europa.