Der er strengere krav til en Villages vin end til en almindelig Côtes du Rhône – bl.a. skal høstudbyttet være en hel del lavere, hvilket bidrager til en kraftigere vin.
Efter 12 måneder på franske egetræsfade byder Lavau's Côtes du Rhône Villages på en intens duft af solbær og brombær med nuancer af viol og luksuriøse, krydrede noter fra fadet. Smagen har flot kraft og saft med dyb, mørk bærfrugt og lag af sort peber, vanilje og krydderurter. Vinens flotte struktur af silkebløde tanniner giver den et lagringspotentiale på omkring 5 år. Nyd den allerede nu af store glas, hvor vinen kan få lov til at udfolde alle sine flotte nuancer. En flot vin til oksekød, lam, vildt og simreretter men som også kan nydes alene.
Lavau – familieejet Rhônehus
Lavau familien har lang erfaring med vinproduktion – siden 1895 i St. Émilion i Bordeaux og de sidste 50 år i Rhônedalen. Lavau har gennem årene opbygget venskaber med mange af Rhônedalens dygtige vinbønder og køber i dag druer fra 350 druedyrkere og vingårde, der hellere vil sælge deres druer til Lavau familien end til de lokale kooperativer. Selv ejer Lavau 170 hektar vinmarker i Rhônedalens mest prestigiøse appellationer.
Anmelderrost topkvalitet
Siden 2000 har brødrene Benoît og Frédéric Lavau stået ved roret og de har løftet vinhuset til helt nye højder. Med deres flotte klassiske, traditionelle vine, har de imponeret verdens mest anerkendte internationale anmeldere med deres høje kvalitet – ikke mindst til prisen. At vinene overleverer når det kommer til kvalitet gjorde bl.a., at deres Gigondas stormede ind på Wine Spectator’s berømte Top 100 liste i 2015 og kom dermed i selskab med nogle af verdens mest berømte vine. Siden er kvaliteten kun steget og anmelderrosen regner fortsat velfortjent ned over Lavau.