Chablis Moreau Naudet. (midlertidig udsolgt)

Land:Frankrig
Region:Chablis
Druer:Chardonnay
Serveres ved:8-10 °C
Alkohol:12,5 %
Volume:75 cl.

Mindste salg 6 flasker, gerne assorteret.

349,00 kr. inkl. moms
MÆNGDEPRIS - Jo mere du køber, jo mere sparer du
Mængde 6+
Pris 332,00 kr.

"Everything you want from Chablis." – Jancis Robinson Master of Wine

Domaine Moreau-Naudet placeres på Top 25 over bedste vinhuse i Chablis af Master of Wine Tim Atkin. Husets høje kvalitetsniveau mærkes da også allerede tydeligt her i deres "almindelige" Chablis.

Duft af citrus, æble, melon, smør og kalket mineralitet. Vinen har en meget flot balance mellem rig fylde, friskhed og rene noter af moden citrus, gul stenfrugt og en lang, let saltet mineralsk eftersmag.

Lille kultproducent
Naudet familien har lavet vin i Chablis siden det 17. århundrede. Ved ægteskabet mellem Marie Naudet og René Moreau i 1950 så Domaine Moreau-Naudet dagens lys, og er siden gået i arv fra far til søn. Stéphane overtog Domainet i 1991 og har sammen med sin kone Virginie, skabt vine der har vundet ren kultstatus blandt sommeliers og vinelskere verden over. Stéphane døde desværre alt for ung og fra 2016 høsten har Virginie måtte tage over. Det har hun dog gjort så flot, at Stéphane ville have været stolt.

”I find Moreau to be one of the most exciting young growers in Chablis.” Alan Meadows, Burghound

En perlerække af gamle vinmarker
Moreau-Naudet ejer 23 ha vinmarker med op til 50 år gamle vinstokke i nogle af Chablis’ bedste områder inkl. 1. Cru’erne; Vaillons, Montmains, Montée de Tonnerre, Fôrets og kronjuvelen i samlingen: Grand Cru Valmur – alle dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper (dog uden certificering).

Ekstra lang lagring
Både Stéphane og Virginie er beundrere af (og venner med) Vincent Dauvissat og laver vine i same stil. De høster en smule senere end normalt i Chablis, for at sikre optimal modenhed af druerne (som de siger ”syre er ikke mineralitet!) og har desuden nedsat høstudbyttet med 30 % for at yderligere koncentration. Alle druerne høstes i hånden og vinene opnår yderligere kompleksitet og fylde ved at tilbringe længere tid ”sur lies” (på bærmen) end hos de fleste andre producenter. Selv deres Chablis Village ligger 18 måneder ”sur lies”. Mens Village og Petit Chablis lagres på ståltanke, lagres 1. Cru og Grand Cru vinene på store, ældre egetræsfade. Resulta

 

tet er flotte, mineralske Chablis vine med snorlige balance mellem rund fylde og friskhed samt en tydelig terroirkarakter.

Top 25 bedste producenter
Stéphane og Virginie er vinbønder og markedsføring er ikke deres stærke side, men anbefalinger, bl.a fra Vincent Dauvissat og Loiredalens enfant terrible Didier Dageuneau, har fået dem i anmeldernes søgelys. Den førende Bourgogne ekspert Allen Meadows fra Burghound kalder således (ikke uden grund) Moreau-Naudets vine for ”knockout quality” og Master of Wine Tim Atkin placerer dem højt oppe på top 25 over Chablis’ bedste producenter.