L. A. Cetto Chenin Blanc

Land: Mexico
Region: Baja Calafornia
Druer: Chenin Blanc
Serveres ved: 8-10 °C
Alkohol: 12 %
Volume: 75 cl.

Mindste salg 6 flasker, gerne assorteret.

83,00 kr. inkl. moms
MÆNGDEPRIS - Jo mere du køber, jo mere sparer du
Mængde 6+
Pris 80,00 kr.

De charmerende vine fra Mexico overrasker de fleste. Kvaliteten er høj og priserne er mere end rimelige. 

Chenin Blanc, som normalt stammer fra Loire-dalen i Frankrig er lavet i Mexico. Grundet klimaet i Baja California har den rigtig gode vækst betingelser, lige så gode, som den ville have haft i Frankrig.

Vidunderlig klar og lys gylden farve med behagelig duft af tropiske frugter, pære og citrus. Spændende vekselvirkning mellem den søde intro og den tørre afslutning. En velafbalanceret vin med en blød, fyldig og vedvarende eftersmag.

Perfekt til fisk, lyst kød, salater og supper. Med sin fine sødmefulde noter går vinen også rigtig godt til stærkere retter af fisk og lyst kød. Eller til sushi.

Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men nybegyndere er de bestemt ikke! I 1525 dikterede den spanske Guvernør af Mexico, at der skulle plantes vinstokke i denne nyerobrede koloni. Det blev så stor en succes, at Kongen af Spanien i 1595 måtte stoppe nyplantninger, da han frygtede landet ville blive selvforsynende med vin! Dette forbud eksisterede i mere end 150 år og hæmmede de indtjeningsmuligheder, der lå for mexicanerne i produktionen af vin. Mexico var spansk koloni i hele 300 år mellem 1521-1821.