Nero D'Avola Appassimento (Sicilien)
Land: Italien
Region: Sicilien
Druer: Nero d'Avola
Serveres ved: 18-20 °C
Alkohol: %
Volume: 75 cl.
Mindste net salg 6 flasker, gerne assorteret.
MÆNGDEPRIS - Jo mere du køber, jo mere sparer du
NeroOro Nero D'Avola Appassimento viser en meget intens buket af frugter som kirsebær, damsons og sort currant.
På ganen er denne specielle blanding kraftig, men alligevel tilgængelig, hvilket giver dig en god dybdefrugtfuld smag.
Match med rige pastaretter med kødbaserede saucer og røde kødretter.
Druer: 100% Nero d'Avola
Vineyard område: vi vælger druer fra to specifikke områder på Sicilien kendt for at producere nogle af de bedste Nero D'Avola på øen - Belice og Agrigento er på vestkysten.
Høst: I midten af september foretager vi et udvalg af de bedste Nero d'Avola druer, der vælges manuelt.
Vi tørrer vores druer ved hjælp af to forskellige metoder afhængigt af det område, druer kommer fra. Begge metoder er blevet brugt på Sicilien i århundreder.
På vinstokken: Druer er længere på sædvanlige vinstokke, hvilket giver den mest milde og naturlige Appassimento-proces gennem dehydrering på vinstokke.
På stativer: Druer er efterladt til tørring på stativer i 15 dage. Druerne tørres, indtil de har mistet 10-15% af deres oprindelige vægt.
Vinification: Vi bruger den blødeste mulige vinfremstillingsproces, hvor alting gøres ekstremt forsigtigt.
Afstemning følger efter et særligt blødt pres. Vi bruger meget hyppigt pumpning i den tidlige del af gæringen. Umiddelbar malolaktisk fermentering finder sted.