Pondus

Land: Spanien
Region: Terra Alta
Druer: 40% Syrah, 25% Carignan , 20% Cabernet Sauvignon og 15% Garnacha.
Serveres ved: 18-20 °C
Alkohol: 13,5 %
Volume: 75 cl.

Mindste salg 6 flasker, gerne assorteret.

109,00 kr. inkl. moms
MÆNGDEPRIS - Jo mere du køber, jo mere sparer du
Mængde 6+
Pris 99,00 kr.

Danske vinbønder i Spanien

Vi er en række vininteresserede skandinaver, der har investeret i 4 ha jord i det nordlige Spanien, nærmere bestemt Terra Alta. Terra Alta ligger ca. 180 km sydvest for Barcelona.

Formålet er at dyrke vores vininteresse og følge vinens udvikling gennem alle processer. Vores vinmark passes af lokale professionelle folk på stedet. Vores vinstokke er plantet fra 2010-2014 og vi høstede første gang i efteråret 2012 af de først tilplantede arealer.

En gang om året arrangerer vi en tur til vinmarkerne, hvor vi tager ud og kigger på området og besøger de folk som står for vores produktion.

2015 Pondus Rød
Pondus er en lille vinmark plantet på en terrasse omkranset af gamle stenmure, på en kalkholdige lerjord, der giver vinen en flot kompleksitet. De tørre, solrige dage modereret af Mistral (Cerç) og Garbi vindene, giver sunde, modne druer, der bevarer deres friskhed takket være kølige nætter. Med Pondus har Xavier Clua skabt en vin, der smukt udtrykker dette unikke område med dens forførende kombination af kraft og elegance. 

Dyb rubinrød vin med rig duft af mørke kirsebær, brombær og blomme med nuancer af krydderurter, sort peber og kalksten. Smagen har en dejlig fylde og er tæt pakket med moden, let sødmefuld mørk bærfrugt flot balanceret af en elegant friskhed og mineralske noter.