Pondus Criaza

Land: Spanien
Region: Terra Alta
Druer:40% Syrah, 25% Carignan , 20% Cabernet Sauvignon og 15% Garnacha.
Serveres ved: 18-20 °C
Alkohol: 13,5 %
Volume: 75 cl.

Mindste salg 6 flasker, gerne assorteret.

149,00 kr. inkl. moms
MÆNGDEPRIS - Jo mere du køber, jo mere sparer du
Mængde 0+ 6+
Pris 149,00 kr. 155,00 kr.

Danske vinbønder i Spanien

Første høst var i 2012. I samarbejde med vores producent, Xavier Clua Coma, lavede vi vores første rødvin, hvor vores egne druer indgik med ca. 10% i. I de efterfølgende år er vores andel steget og i dag bliver vores vin lavet esklusivt på egne druer. I 2014 udvidede vi sortimentet med en rosévin og senest er familien blevet udvidet med CRIANZA rødsom minimum skal ligge 12 måneder på fad. Alle gode ting tager tid at lave og CRIANZA’en blev da også først klar til salg fra november 2018.

Udover vores egne produkter kan vi også købe vine fra Xavier, samt hans fremragende olivenolie.

Pondus er en lille vinmark plantet på en terrasse omkranset af gamle stenmure, på en kalkholdige lerjord, der giver vinen en flot kompleksitet. De tørre, solrige dage modereret af Mistral (Cerç) og Garbi vindene, giver sunde, modne druer, der bevarer deres friskhed takket være kølige nætter. Med Pondus har Xavier Clua skabt en vin, der smukt udtrykker dette unikke område med dens forførende kombination af kraft og elegance.

Dyb rubinrød vin med rig duft af mørke kirsebær, brombær og blomme med nuancer af krydderurter, sort peber og kalksten. Smagen har en dejlig fylde og er tæt pakket med moden, let sødmefuld mørk bærfrugt flot balanceret af en elegant friskhed og mineralske noter.