Denne innovative tankegang samt fokus på kvalitet har resulteret i et hav af awards og priser hen over det sidste årti. Selve destilleriet, St. Lucia Destillers, såvel som deres specifikke romflasker har gentagende gange modtaget guldmedaljer fra bl.a. Tastings.com, Ultimate Spirits Challenge og The Rum and Cachaca Masters, hvilket endnu en gang bekræfter kvaliteten af metoden, som der anvendes i det caribiske destilleri.
Familien Barnard bosatte sig først i St. Lucia i 1930’erne, hvor de etablerede et destilleri og startede med at producere rom fra melasse, som var udvundet fra øens massive sukkerplantager. På grund af stigende produktion af sukkerroe i Europa, førte dette til negative effekter på øens voksende romhandel. Med få valg tilbage, gik de to sidste destillerier ind i et samarbejde og fusionerede deres operationer i den smukke og maleriske Roseau Valley, hvilket skabte, hvad der i dag er kendt som St. Lucia Distillers. Med denne historie i bagagen, påtog Laurie Bernard sig ansvaret for genoprettelsen af St. Lucias romforsyning, hvorfor han stiftede Chairman’s Reserve, som har genskabt prestigen af St. Lucias romkultur.
I dag er St. Lucia Distillers lille, innovativ, og fokuseret på kvalitet. Produktion af premium rom er hovedfokusset i deres virksomhedsfilosofi, hvor deres blandingseksperter ikke er bange for at tage chancer hvad angår brug af råvarer, destilleringsprocesser, lagring og blandinger for at producere den bedst mulige rom.
Håndværket bag Chairman’s Reserve
Siden den sidste sukkerplantage i St. Lucia lukkede i 1960’erne, hvilket ophævede den forrige kilde til melasse, har St. Lucia Distillers hentet deres kostbare melasse fra britiske Guyana.
Destilleriet erklærer top kvalitet med deres langsigtede tilsagn til udelukkende at anvende Guyanas melasse kombineret med en begrænset kapacitet på destilleriet. Sortimentet viser flasker med et bredt spektrum af henrivende smage, hvilket er bl.a. skyldes melasse fra flere forskellige gærstammer, og mangfoldigheden af destillater fra to-søjlet still og en række forskellige pot stills. Dette har gjort Chairman´s Reserve til en absolut ”must-have” rom.
Chairman’s Reserve Spice Lab
I jagten på den perfekte rom, har det caribiske destilleri etableret en ny ”afdeling”, som specialiserer sig i Spiced Rum. Chairman’s Reserve argumenterer for, at spiced rum er meget mere end den søde og kunstige væske, som vi mixer med cola i vores unge dage. I Saint Lucia vokser de mest velduftende frugter og krydderier overalt, og her er en kultur omkring spiced rum, som ikke ses mange andre steder. Et enkelt visit til det lokale marked vil afsløre en imponerende samling af frugter og krydderier, som vil betage enhver besøgende. Spiced Rum ligger simpelhen dybt i St. Lucias kultur og tradition, hvilket belyser St. Lucia Distillers’ omfattende fokus på naturligt krydret rom. På Chairman’s Reserves hjemmeside opfordrer de eksterne bartendere og blenders til at indsende prøver på spiced rom, der naturligt gror i andre lokale områder, for at eksperimentere med nye og mere mangfoldige blends. Dette er endnu et eksempel på den gennemgående innovative tilgang, der ses hos det caribiske destilleri.
Chaiman’s Reserve er en prisvindende romproducent