Semi Sec betyder halvtør og hentyder til at denne cava ikke er helt tør men derimod har en dejlig sødme. Duft af friske druer, moden citrusfrugt og hvid fersken med blomstrede noter. Lækker fylde og cremet mousse med en flot balance mellem sødme og friskhed, der gør at den aldrig bliver tung. Dejlig som aperitif og til desserter med frisk frugt.
Cava
Cava er Spaniens svar på Champagne og laves primært i Penedes området nær Barcelona. De mousserende vine må kun kaldes Cava, hvis de er lavet på den traditionelle champagnemetode, hvor de fine bobler udvikles ved en ekstra gæring (kaldet 2. gæring) på flaske. Herefter skal vinen lagres på flaske i minimum 9 måneder på bærmen (bundfaldet af gær efter 2. gæringen) – en yderst vigtig etape kun forundt vine lavet på champagnemetoden, som giver vinen noter der minder om toast og brioche samt en mere rund og cremet fylde.
Castell d’Or
Castell d’Or er en sammenslutning af vinbønder med fælles vingård. Cava Flama d’Or laves udelukkende på deres bedste håndhøstede druer og alle etaperne i ”champagnemetoden” foregår på traditionel vis. Vineriet kaldes vinkatedralen – en unik bygning fra det tidlige 20. århundrede, tegnet af en elev af Gaudi. Bygningen ligner en katedral og er opbygget i forskellige niveauer, der gør det muligt at transportere druer til gæringstanke og vin til 2. gæring på flaske vha. tyngdekraft. En yderst skånsom metode som tophuse i hele verden bruger formuer på at efterligne, og som bedst muligt bevarer druernes og vinens delikate aromaer. Vinkatedralen har endda dybe, kølige kældre, hvor cavaerne får lov til langsomt at udvikle sig i mindst et år, inden de frigives til salg.
Cava Flama d’Or Semi Sec
Semi Sec betyder halvtør og hentyder til at denne cava ikke er helt tør men derimod har en dejlig sødme. Duft af friske druer, moden citrusfrugt og hvid fersken med blomstrede noter. Lækker fylde og cremet mousse med en flot balance mellem sødme og friskhed, der gør at den aldrig bliver tung. Dejlig som aperitif og til desserter med frisk frugt.
Druer: 30% Xarel·lo, 50% Macabeu og 20% Parellada
Lagret 12 måneder på flaske.